Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A murit liderul Talibanilor, mulahul Omar

Wednesday, 29 July 2015, 12:36 Sursă: REALITATEA.NET

"Retrasul" lider afgan ar fi murit în urmă cu doi sau trei ani, susţine guvernul de la Kabul, pe baza informaţiilor furnizate de serviciile secrete. Autorităţile refuză, însă, să dea detalii suplimentare.

Un purtător de cuvânt al talibanilor, contactat de BBC, a spus că va face o declaraţie de presă în curând.

Au mai circulat informaţii despre moartea mulahului Omar şi în trecut. Totuşi, acum este prima oară când "vestea" morţii acestuia este confirmată de surse oficiale din interiorul guvernului afgan.

Mulahul Omar i-a condus pe talibani la victoria finală asupra miliţiilor afgane rivale, în războiul civil care a urmat retragerii trupelor de invazie ale fostei URSS.

Alianţa pe care a făcut-o cu liderul Al-Qaeda, Osama Bin Laden, a dus la o nouă invazie în "patria drogurilor", incursiunea americană din 2001, în urma atacurilor teroriste de la New York şi Washington, pe 9 septembrie.

De atunci încoace, cu americanii tot timpul pe urmele lui, mulahul Omar şi-a schimbat într-una ascunzătoarea, mai ales că Departamentul de Stat de la Washington pusese o recompensă de 10 milioane de dolari pe capul său.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN