Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A dat în judecată cea mai bogată companie din lume și vrea 1 miliard de dolari! Ce motiv absurd are?

Wednesday, 24 April 2019, 14:02 Sursă: REALITATEA.NET

Un tânăr de 18 ani din New York a dat în judecată Apple. El susține că ar fi fost arestat pe nedrept din cauza acestei companii. Toată întâmplarea ar putea costa compania un miliard de dolari. Cel puțin aceasta e pretenția lui. 

Potrivit tânărului, software-ul de recunoaștere facială al Apple, folosit pe iPhone de milioane de oameni, l-ar fi pus pe adolescent în legătură cu mai multe cazuri de furt, de la mai multe magazine ale companiei. Poliția din New York l-a arestat în noiembrie 2018 pe Ousmane Bah ca suspect în cazul furturilor.

Ce s-a întâmplat de fapt cu acest tânăr care vrea bani de la Apple?

Vinovatul real ar fi folosit un buletin furat care aparținea băiatului de 18 ani. Documentul de identitate conținea numele, adresa și alte informații personale. Nu avea însă și o fotografie. Acesta este detaliul care l-a făcut pe adolescent să acuze și să ceară bani de la Apple.

Tânărul a explicat că Apple și-ar fi programat intenționat sistemul de recunoaștere facială instalat în magazine să coreleze fața lui cu adevăratul infractor. Astfel, adolescentul a fost cel învinuit pentru infracțiunile din magazine.

Din fericire, are de partea lui poliția. Autoritățile au verificat imaginile camerelor de securitate și au confirmat că cel care a comis furturile nu semăna sub nicio formă cu adolescentul arestat.

Acuzațiile împotriva băiatului au fost retrase, mai puțin în statul New Jersey. Așa că el încă suferă de pe urma acestui caz.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN