Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

40 de membri ai Statului Islamic au fost arestați în Irak

Thursday, 24 December 2015, 22:51 Sursă: REALITATEA.NET

"Serviciile de informații irakiene, în coordonare cu forțele de securitate din Bagdad și Diyala, au efectuat o operațiune ce a condus la arestarea a 40 de membri" ai SI, s-a anunțat într-un comunicat.

Provincia Diyala este situată la nord de Bagdad unde SI nu mai are poziții fixe de aproape un an, dar unde gruparea comite atentate sinucigașe cu mașini-capcană, amintește France Presse.

"Multe bombe, centuri explozive și mașini utilizate de teroriști au fost capturate, precum și o mare sumă de bani folosiți pentru a finanța activitățile lor criminale", adaugă comunicatul.

Potrivit serviciilor de informații, înainte de arestarea lor, combatanții SI au cerut ajutorul altor celule din țară, ceea ce sugerează că gruparea era într-o poziție slabă în regiunile Bagdad și Diyala.

Aceste arestări recente fac parte dintr-o operațiune ce a condus deja la arestarea a mai mult de 30 de jihadiști și anihilarea unei celule ce fabrica mașini-capcană la Bagdad în martie 2015.

Ele de asemenea coincid cu înaintea trupelor irakiene în orașul Ramadi, centrul administrativ al provinciei Al-Anbar (vest) controlată de SI din mai.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN