Zi sângeroasă în Gaza. 46 de palestinieni morţi în urma raidurilor israeliene

Sunday, 13 July 2014, 09:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Șaisprezece palestinieni au fost uciși sâmbătă seară în urma unor noi lovituri ale aviației israeliene în Fâșia Gaza, ridicând la 46 numărul persoanelor decedate în cursul acestei zile, cea mai sângeroasă după declanșarea noului conflict dintre Israel și mișcarea Hamas, scrie AFP, citată de Agerpres.

"Cel puțin 15 palestinieni și-au pierdut viața într-o lovitură israeliană în cartierul Touffah din orașul Gaza care a distrus un imobil și o moschee", a făcut cunoscut purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență, Ashraf al-Qoudra.

În total, 35 de persoane au fost rănite în acest atac, în timp ce un alt palestinian a fost omorât în sudul enclavei, la Rafah.

În paralel, forțele israeliene au anunțat într-un comunicat că îi îndeamnă pe locuitorii din nordul Fâșiei Gaza să își părăsească locuințele în perspectiva unor noi lovituri.

Armata "va transmite mesaje rezidenților din nordul Fâșiei Gaza în care le cere să evacueze locuințele pentru propria lor securitate și subliniază pericolul pentru aceștia de a sta în vecinătatea Hamas", mișcarea palestiniană care deține controlul asupra enclavei, potrivit documentului citat.

Comandourile navale israeliene au lansat şi o primă incursiune terestra in nordul Fasiei Gaza, in cursul noptii, a anuntat radioul public israelian duminica dimineata. Este prima operatiune terestra de cand a inceput noul val de violente in regiune.

Scurta incursiune a vizat o instalatie de lansare de rachete. Ramura armata a gruparii palestiniene Hamas a confirmat ca unii luptatori palestinieni s-au luptat cu comandourile israeliene, scrie France24.

La rândul său, Hamas a tras în cursul serii o nouă salvă de rachete în direcția orașelor Tel Aviv și Ierusalim, precum și a Cisiordaniei ocupate, fără să se înregistreze victime.

În total, 151 de palestinieni și-au pierdut viața, iar peste o mie au fost răniți în raidurile aviației israeliene după declanșarea, marți, a operațiunii "Protective Edge" (Limita de protecție).

Consiliul de Securitate al ONU a cerut încetarea focului între Israel şi Hamas. Iar Washingtonul s-a oferit să medieze un armistiţiu în Fâşia Gaza. Preşedintele american Barack Obama l-a sunat pe premierul israelian pentru a-şi exprima temerea în privinţa unei agravări a conflictului.  


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri