15 oi au fost înscrise la școală, în Franța. Motivul este halucinant!

Tuesday, 07 May 2019, 21:26, Sursă: REALITATEA.NET

Părinţi dintr-un sat din Franța, situat la poalele Alpilor, au înscris în mod simbolic 15 oi la o şcoală primară pentru evitarea închiderii unei clase din cauza numărului insuficient de şcolari.

Adaugă părerea ta

Ineditul eveniment s-a petrecut în localitatea Crets en Belledonne, unde elevii “Saute-Mouton”, “Baaaaah-Bęte” şi “Panurge”, printre alţii, au fost incluşi pe listele şcolare.

Şcoala a admis în luna martie faptul că una dintre cele 11 clase ale sale va fi închisă la începutul anului şcolar după o uşoară reducere a numărului de elevi, de la 266 la 261.

Aici sunt copii în dificultate, însă educaţia naţională nu este preocupată de argumentele din teren, ci doar de cifre″, a declarat Gaëlle Laval, membră a unei organizaţii de părinţi şi una dintre organizatorii evenimentului, informează Agerpres.

Marţi dimineaţă, un fermier a intrat în şcoală cu aproximativ 50 de oi însoţite de câinele său, iar cincisprezece dintre acestea - cu certificate de naştere - au fost înscrise “oficial”, în prezenţa elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice.

″Cu aceasta nu ar trebui să mai avem închiderea″⁣ clasei, a declarat zâmbind organizatoarea, care a recunoscut că ″⁣a apelat la umor pentru a mobiliza oamenii″⁣ şi pentru a evita această situaţie ″⁣mizerabilă″⁣ în şcoala în care primăria a investit mult în ultimii ani ani.

Părinţii elevilor au subliniat de asemenea faptul că, în cazul închiderii, celelalte clase vor fi supraîncărcate.

Alte articole din: EUROPA