Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

100.000 de militari ruși mobilizați. Mutări de trupe fără precedent. Temeri privind o invazie

Thursday, 07 September 2017, 15:38 Sursă: REALITATEA.NET

Poroşenko s-a declarat îngrijorat de exerciţiul militar ruso-belarus ce va avea loc în această lună, afirmând că nu exclude posibilitatea creării unor grupe de atac formate din trupe ruse, ce s-ar putea pregăti de o invazie a teritoriului ucrainean.

”Sper că vom completa cu succes negocierile cu partenerii noştri occidentali în privinţa furnizării de armament defensiv către Ucraina”, a adăugat liderul de la Kiev.

Recent, mai multe state membre NATO şi-au exprimat temerile faţă de acest exerciţiu militar, argumentând că Rusia ar putea folosi echipamente utilizate în manevrele ruso-belaruse pentru o viitoare invazie militară, iar, în contextul în care experţi estimează că la exerciţii ar putea participa 100.000 de militari, Alianţa Nord-Atlantică a cerut Moscovei mai multă transparenţă.

Rusia şi Belarusul organizează Exerciţiul militar "Zapad 2017" în perioada 14-20 septembrie, în apropierea frontierelor unor state NATO precum Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia. Moscova a dat asigurări că exerciţiile au caracter "defensiv", urmând să participe doar 13.000 de militari.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN