Tarom, amendă uriașă după ce fostul ministru Cuc s-a holbat la listele cu pasageri înainte de moțiune

Friday, 29 November 2019, 12:53, Sursă: Realitatea.NET

Operatorul SC CNTAR TAROM SA a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 95.194 lei, echivalentul a 20.000 EURO, cu privire la încălcarea securității datelor cu caracter personal, informează  Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Adaugă părerea ta

Potrivit sursei citate, sancțiunea a fost aplicată operatorului ca urmare a faptului că acesta nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a se asigura că orice persoană fizică care acționează sub autoritatea acestuia și care are acces la date cu caracter personal, nu le prelucrează decât la cererea sa. Corelat cu acest aspect, operatorul nu a luat nici măsuri adecvate pentru a asigura un nivel de securitate corespunzător riscului generat de divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod.

Această situație a condus la accesarea neautorizată, de către un angajat propriu, a aplicației de rezervări și fotografierea unei liste conținând datele cu caracter personal a 22 pasageri/clienți TAROM și la divulgarea neautorizată în mediul on-line a acestei liste.

Comentarii Existente
2019-11-29 13:10:59
Marius

Nu Tarom trebuia amendată, ci porcul ala gusat de Cuc cel idiot, slugă netrebnica și fără minte.

2019-11-29 13:35:26
Paine si circ in Romanica

Au uitat sa dea amenda in campanie, au dat-o acum la misto pentru incitarea fraierilor si abaterea mintilor slabe de la realitatea rectificarii bujetare. Romanica...tara tuturor posibilitatilor.

2019-11-29 13:53:31
johnneil

Adevaratul vinovat este ministrul care a abuzat de functia pe care o avea. El ar trebui amendat. Tarom probabil ca va face plangere catre institutiile statului in acest sens.

Alte articole din: Ultimele Stiri