Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PIB-ul Suediei a crescut în primul trimestru din 2020

Sunday, 31 May 2020, 10:41 Sursă: realitatea.net

Biroul de statistică al ţării a raportat că produsul intern brut a crescut cu o rată anuală de 0,4% în primul trimestru, scrie Mediafax. PIB a crescut cu 0,1%, ajustat sezonier în comparaţie cu trimestrul precedent. Un sondaj Reuters estima o cotracţie de 0,6%. Suedia are cea mai mare rată de deces prin coronavirus din lume.

Guvernul suedez a recomandat cetăţenilor să rămână şi să lucreze de acasă, dacă este posibil. De asemenea, a recomandat măsuri de distanţare socială, dar oamenii au putut merge la baruri şi restaurante, iar elevii sub 16 ani continuă să meargă la şcoală. Strategia încearcă să construiască imunitatea în grup, protejând în acelaşi timp categoriile cu risc ridicat, cum ar fi persoanele în vârstă.

Până în prezent, Suedia a raportat 35.727 de cazuri de coronavirus, cu 4.266 de decese, conform datelor Johns Hopkins University. Sunt mai multe infecţii şi victime COVID-19 decât cazurile înregistrate în toate celelalte state nordice, cumulat - Finlanda, Danemarca, Norvegia şi Islanda.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ECONOMIE
Alte articole din: ECONOMIE