Florin Cîțu: Dacă vrem dobânzi mai mici, trebuie să rezolvăm problema deficitelor

Thursday, 13 February 2020, 11:27 Sursă: Realitatea.NET

,, În România, problema nu o reprezintă dobânzile direct, ci deficitele. Deficitul bugetar reprezintă o problemă, dar în 2020 am arătat că vrem să reducem această problemă în economie şi îl asigur pe domnul guvernator  că intrăm pe o cale de reducere a deficitului bugetar sustenabilă.

Vom reveni sub acel prag de 3%, în 2022 aşa cum am promis. Dobânzile sunt strâns legate de evoluţia deficitului. Cu toţii vrem dobânzi mai mici, dar ca să avem dobânzi mai mici trebuie să avem un deficit mai mici\"\", a spus ministrul demis al Finanțelor.

Florin Cîțu  a precizat, de asemenea, că în acest an deficitul bugetar rămâne la 3,6% din produsul intern brut urmând să scadă sub pragul de 3%, în 2022.


Vezi mai multe


Alte articole din: ECONOMIE
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-13 13:58:43
Impozitati bogații pe ce ne iau ,nu pe ce ne dau

Dle Ministru ,deficitul se poate soluționa prin surse de impozitare ,nu tăierea de la mâncare.Nu le stiți ,va spun eu suntem cea mai bogata tară din Europa /gaze,petrol ,aur ,păduri si pământuri/si cu oamenii cei mai săraci și cu politicieni apeciați de dl guvernator et gasca internațională.Dar ce să faci ,muncitorul a tras la șaibă ,nu la măsea ,asa ca n-are cine să-l reprezinte ,voi ,care fumați tutunul /american/?.

2020-02-13 14:26:44
Adrian

Cum, Doamne, promiteti ca veti scadea deficitul, cand va plangeti ca aveti o gramada de cheltuieli, mai mari decat anul trecut? Va plangeti ca nu colectati suficient la bugetul de stat. Impozitati bogatii, nu saracii! Nu mai dati partidelor bani din banii statului! Creati infrastructura si investiti in industria romaneasca, nu in cea straina! Avem materie prima suficienta pentru a ne dezvolta. Problema este ca noi vindem materia prima si importam produsul finit! Oare chiar atat de ingusti la minte sunteti? Nu mai faceti afaceri care sunt in defavoarea Romaniei! Nu mai investiti in altii! Nu mai imbolnaviti populatia cu rebuturile altora! Investiti in romani si in Romania! Atunci se vor intoarce romanii acasa, atunci vom putea spera intr-un viitor mai bun! Abia atunci cand furturile se vor opri, vom putea, cu adevarat sa reducem deficitul!

2020-02-13 18:02:43
Costel

Cîțu joacă la ruletă banii României.

Alte articole din: ECONOMIE