Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Declarații de ultimă oră: Florin Cîțu a explicat cum vor fi ajutate persoanele cu credite bancare

Tuesday, 24 March 2020, 21:37 Sursă: Realitatea.NET

Ministrul a spus că va prezenta măsura joi, printr-o ordonanță, ea urmând a fi aplicată pe un termen mai lung: ”mai aproape de șase luni, decât de trei luni”.

Florin Cîțu a spus că persoanele cu credite bancare vor fi ajutate și ulterior acestei perioade, dar că nu va fi vorba de o șterge a ratelor, ci de o păsuire de care vor beneficia și persoanele fizice, și cele juridice.

”Este un prim pas pentru a veni cu o soluție pentru toți clienții pe care o vom anunța joi, printr-o ordonanță. Va merge pentru o perioadă mai mare decât starea de urgență. Va fi implicat și statul. Cei care vor cere vor avea acces la această facilitate.

Va fi vorba despre luni, nu despre ani.

Eu voi prezenta premierului o soluție finală și va fi decisă în ședința de guvern de joi.

Mai aproape de șase luni. Va fi o păsuire, nu o ștergere a ratelor. O păsuire și pentru persoane fizice și îi vom ajuta și după aceea”, a precizat ministrul de Finanțe - Florin Cîțu.

Despre amânarea ratelor la bănci a vorbit și Ludovic Orban, în conferința de marți. Întrebat dacă amânarea ratelor va fi pentru 3 luni sau 9 luni, premierul a declarat: ”De sănătatea sistemului bancar depinde economia României. Noi trebuie să susținem companiile și cetățenii cu probleme, să aibă posibilitatea să amâne plata unor rate. Suntem gata să ne asumăm inclusiv plata unei părți din dobânzi. Dar nu poți forța sistemul bancar să renunțe la venituri fără care nu poate funcționa normal. Trebuie un echilibru care să nu pună băncile în situație de lipsă de lichidități. Echilibrul trebuie căutat prin dialog, colaborare, gândirea soluțiilor”.


Vezi mai multe


Alte articole din: ECONOMIE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE