Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Amendă de 230.000 de dolari pentru McDonald's după moartea a doi angajaţi

Friday, 27 December 2019, 08:02 Sursă: Realitatea.net

"Am constatat şase infracţiuni foarte grave, printre care faptul că nu s-a raportat în timp util" autorităţilor moartea doi angajaţi, a declarat şeful organismului naţional de inspecţia a muncii (Sunafil), Juan Carlos Requejo, într-o conferinţă de presă la Lima.

"Ţinând cont de aceste fapte grave şi din cauza acumulării unor infracţiuni grave şi foarte grave, Sunafil a propus să se aplice o amendă de până la 845.670 soli (circa 230.000 de euro) operatorului Arcos Dorados", potrivit Agerpres.

Printre infracţiunile descoperite, inspectorii peruani au informat că societatea nu îndeplinea "condiţiile de securitate la locul de muncă", printre care restaurantul unde s-a produs accidentul mortal.

Victimele, un tânăr şi o tânără de 18 ani, lucrau de şase luni pe tura de noapte într-un restaurant al gigantului american de fast-food în vestul capitalei Lima.

La 15 decembrie, tânăra s-a electrocutat în timp ce spăla un aparat de băuturi. Colegul său, încercând să o salveze, s-a electrocutat şi el.

Operatorul a admis că un aparat de băuturi defect a provocat acest accident de muncă mortal.

Arcos Dorados a declarat două zile de doliu şi închiderea tuturor restaurantelor din ţară.

O anchetă penală a fost deschisă pentru a lămuri circumstanţele accidentului. McDonald's desfăşoară propria anchetă internă.

Restaurantul a fost închis până la noi ordine de municipalitatea din Pueblo Libre.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ECONOMIE
Alte articole din: ECONOMIE