A fost făcut primul pas pentru ieftinirea carburanților. Aviz pozitiv pentru eliminarea supraaccizei

Tuesday, 03 December 2019, 12:30 Sursă: Realitatea Plus

Primul pas pentru ieftinirea carburanților a fost făcut: proiectul de eliminare a supraaccizei la motorină și benzină a fost avizat pozitiv în Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților.

Adaugă părerea ta

Deputații din Comisia de buget au aprobat, marți, în unanimitate, eliminarea supraaccizei la carburanți. Proiectul inițiat de PNL va merge în plenul Camerei Deputaților, unde miercuri va fi dat votul decisiv, informează Realitatea Plus.

Inițiativa a fost depusă de PNL la jumătatea acestui an și vizează diminuarea accizei la carburanţi la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017.

Dacă va trece de plenul Camerei, eliminarea supraaccizei de 7 eurocenți la litru va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Rămâne de văzut dacă eliminarea accizei de circa 30 de bani per litru se va vedea în prețul final. 

Legea a fost adoptată tacit în urmă cu o lună și jumătate de Senat, aflându-se de atunci în forul decizonal, Camera Deputaților, fără a fi dezbătut.

De asemenea, Comisia de buget a decis ca de la 1 ianuarie 2020 să fie eliminată supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parţial, în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.

Proiectul, iniţiat de 53 de parlamentari liberali, va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Comentarii Existente
2019-12-03 14:44:40
Viorel

Ieftinirea este iluzorie si extrem de putin probabila ,sigura e gaura la buget.Incep sa cred ca Catu (cacofonie voita)are un fetis cu gaurile!

2019-12-05 13:54:37
Poate nu-i o gaura,,poate e.

Io cred ca surprize o sa tot fie de acuma, fara neaparat fetisuri, de-o sa se sature toti.

Alte articole din: Ultimele Stiri