ZIUANEWS: După ce Radu Mazăre a fost anihilat de DNA, o altă organizație a apărut în Constanța

Saturday, 16 March 2019, 16:04, Sursă: REALITATEA.NET

Vremea lui Radu Mazăre a apus, dar în locul său s-a instalat Felix Stroe. Potrivit publicației ziuanews.ro, preluat de Realitatea TV, actualul lider al Partidului Social-Democrat Constanța ar fi pregătit o nouă „caracatiță financiară”.

Adaugă părerea ta

Felix Stroe a ajuns vârf de lance al Partidului Social Democrat. După ce Radu Mazăre a fost anihilat de DNA, a apărut o altă organizație cu scopuri ascunse. Cel puțin asta susțin jurnaliștii de la ziuanews.ro. Fraudă, escrocherie, trafic de influență, abuz în serviciu, spălare de bani și coruptie sunt doar câteva acuzații prin care s-a făcut remarcat Felix Stroe. Potrivit Realitatea TV, care preia news.ro, liderul PSD Constanța se face responsabil și de privatizarea frauduloasă a santierului Naval de la Midia, câștigarea monopolului în distribuția de pâine pentru penitenciare și unități militare, impunerea unor firme de transport și taximetrie în tot judetul.

Felix Stroe a găsit un partener de nădejde: Ion Dumitrache. Firmele omului de afaceri au derulat numeroase contracte cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța. 

Ion Dumitrache și-a construit o reputație de „colecționar” de firme, fiind acționar la nu mai puțin de 12 societăți comerciale. Are în proprietate peste 370 de hectare de teren agricol și 30 hectare de teren forestier în județul Dolj. Mai precis, familia Dumitrache patronează ziarul local „Observatorul”, un lanț de farmacii, mai multe spații comerciale, dar și șantierul Naval Midia Năvodari.

După arestarea lui Radu Mazăre, lui Felix Stroe i-a revenit misiunea de a menține pe linia de plutire organizația PSD Constanța. Presa locală susține că cei doi au beneficiat de protecție din partea Justiției, pentru a-și derula în liniște afacerile. Felix Stroe a strâns în jurul său procurori, polițiști, șefi de poliție, agenți SRI sau foști securiști.