Coronavirus - România: 1815 de cazuri confirmate

ZIUA UNIRII. Ponta şi Antonescu, la manifestările de ZIUA UNIRII, la Iaşi

Tuesday, 21 January 2014, 17:50 Sursă: agerpres.ro

ZIUA UNIRII. Conform edilului Gheorghe Nichita, la evenimentele care se vor desfășura în cursul dimineții de 24 ianuarie vor lua parte și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, ministrul de Externe, Titus Corlățean, ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ministrul Culturii, Gigel Știrbu, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Mihai Voicu, precum și ministrul pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova.

"Este foarte important că avem o asemenea audiență de la nivelul celor din Guvernului și Parlamentului României. Asta îmi dă speranțe foarte mari că în sfârșit anul acesta vom putea să oficializăm 24 ianuarie ca sărbătoare națională. Nu e o ambiție persoanlă, ci e vorba de recunoașterea oficială a rolului Moldovei și al Iașiului în formarea statului unitar român. Cred că Iașiul are vocația Unirii și trebuie să-i fie recunoscut acest merit", a afirmat primarul Nichita.

La evenimentele de pe 24 ianuarie vor fi prezenți și liderii PDL Vasile Blaga și Cătălin Predoiu. Cei doi vor sosi la Iași de pe 23 ianuarie, pentru a discuta cu membrii filialei formațiunii politice.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL