Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sentinţă pentru DAN VOICULESCU, DUPĂ 6 ANI DE TERMENE

Friday, 08 August 2014, 09:21 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Omul de afaceri, Dan Voiculescu, a declarat, vineri dimineaţă, la sediul IPJ Ilfov, că până la 34 de ani a trăit cu soţia şi cu doi copii în condiţii rele, cu WC în curte, iar la penitenciar nu are cum să fie mai rău de atât.

El a venit la IPJ Ilfov pentru controlul judiciar.

Întrebat de jurnalişti cum se simte, în perspectiva sentinţei care se va pronunţa vineri în cazul său, Voiculescu a povestit că a trăit cu soţia sa şi cu doi copii, până la 34 de ani, într-o singură cameră, având WC în curte.

"Vă daţi seama cum era iarna?", a completat Voiculescu, potrivit mediafax.ro.

DAN VOICULESCU. 10 ani de închisoare - aceasta este sentinţa pe care procurorii o cer pentru Dan Voiculescu în dosarul ICA. O pedeapsă dublă faţă de prima condamnare pe care mogulul a contestat-o la Curtea de Apel Bucureşti. Dacă este vinovat sau nu vom afla astăzi. Sentinţa judecătorilor va fi una definitivă şi executorie. 

Anchetatorii susţin că DAN VOICULESCU şi-a utilizat poziţia de lider de partid pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ mult mai mic decât cel de piaţă. 3,6 hectare de teren şi un hectar de construcţii în Băneasa au fost cumpărate de omul de afaceri la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real, susţin procurorii. Prejudiciul este de 60 de milioane de euro.

NOI DEZVĂLUIRI ÎN DOSARUL LUI VOICULESCU. Surse: Guvernul ştia de subevaluarea terenului

"Prin subevaluarea cu intenţie a terenurilor, construcţiilor şi a titlurilor de participare şi prin falsificarea documentaţiei, acest pachet de acţiuni a fost achiziţionat cu suma de 104.730 de euro, în vreme ce valoarea reală era de 7.900.929 de euro" - Sursa: rechizitoriu procurori

DAN VOICULESCU. Afacerea a fost posibilă cu ajutorul lui Corneliu Popa, la acea vreme, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Domeniilor Statului. El a aprobat privatizarea, fără mandat din partea statului român. Ulterior, cu ajutorul mai multor reprezentanţi ai ADS, ai Ministerului Agriculturii şi ai Institutului de Cercetări Alimentare, preţul bunurilor este stabilit la o valoare mult sub cea a pieţei. La licitaţia organizată în 2004, au participat doar firma lui Dan Voiculescu, Grivco SA şi, în nume propriu, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general al I.C.A, cu nişte bani despre care declara ulterior că nu ştie cine i-a virat în cont. După ce Voiculescu a câştigat licitaţia, ministrul Comunicaţiilor de la acea vreme, Sorin Pantiş, şi-a pus semnătura pe un document fals, susţin procurorii. Este vorba despre un proces verbal de predare-primire de la Grivco către ICA a unor echipamente - care ar fi reprezentat îmbunătăţirile prevăzute în contractul de privatizare a institutului.

DOSARUL ICA: Mencinicopschi: "Nu vreau ca familia mea să ajungă în stradă!"

Pe 24 septembrie 2008, procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele lui Dan Voiculescu. 

În decembrie 2008, 13 persoane au fost trimise în judecată. După trei termene la Tribunalul Bucureşti, procesul s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru că Dan Voiculescu a devenit parlamentar.

După ce că mai mult s-a amânat decât s-a judecat, pe 29 iunie 2012, dosarul a fost reîntors la Tribunalul Bucureşti pentru că Dan Voiculescu şi-a dat demisia din fucţia de senator. În decembrie acelaşi an, fondatorul Partidului Conservator obţine un alt mandat în Parlament, iar dosarul ajunge iar la Curtea Supremă. Însă doar până în ianuarie 2013, când Voiculescu şi-a dat iar demisia, iar dosarul a făcut cale-ntoarsă la Tribunalul Bucureşti. 

În septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare.

Procesul lui DAN VOICULESCU s-a terminat. "Rechizitoriul e O CRIMĂ"

DAN VOICULESCU. Avocaţii omului de afaceri au atacat însă hotărârea la Curtea de Apel, unde dosarul este amânat în repetate rânduri, în unele cazuri din cauza magistraţilor. Unul dintre judecătorii din completul lui Voiculescu este reţinut de DNA, iar altul se pensionează. În iunie 2014, este numit actualul complet, dar avocaţii încearcă să-l schimbe pe motiv că magistraţii nu au fost aleşi aleatoriu. Solicitările sunt respinse, iar la primul termen, vin şi primele decizii. Sechestrul asigurator este extins pentru 36 de hectare de teren, pe două seturi de peste 5.000 de acţiuni de la Grivco, unul donat Corinei Voiculescu şi celălalt Cameliei Voiculescu, precum şi pe două seturi de 9,9 milioane de acţiuni, în valoare de aproximativ două milioane de lei, de la Compania de Cercetări Aplicate şi Investigative.

Pe 5 iulie s-a judecat ultimul termen, iar procesul rămâne în pronunţare. Dan Voiculescu şi alţi 12 inculpaţi aşteaptă azi decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL