Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ziua Planetei Pământ 2018, 22 aprilie, sărbătorită de Google printr-un doodle special

Sunday, 22 April 2018, 09:33 Sursă: REALITATEA.NET

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT 2018. În această zi s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mişcare a luat naştere în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbuşirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenţi împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai” sau apariţia fibrelor optice.
 
Senatorul american Gaylord Nelson a fost cel care a iniţiat Ziua Pământului, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată faţă de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri.
 
ZIUA PLANETEI PĂMÂNT 2018. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
 
Organizaţia Naţiunilor Unite a instituit, în 2009, ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a Planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.
 
Earth Day Network, organizaţia care promovează Ziua Pământului la nivel mondial, anunţă evenimentele dedicate Zilei Pământului 2018 se vor concentra pe limitarea poluării cu materiale plastice.

Ziua Planetei Pământ 2018. Google celebrează Ziua Pământului printr-un doodle special
 

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT 2018. Google celebrează Ziua planetei Pământ de anul cu un doodle inedit, care duce într-un video de YouTube. În acesta apare dr. Jane Goodall, specialistă în conservare, activistă şi iubitoare de animale, care şi-a dedicat viaţa studierii şi protejării mediului înconjurător.

 

În 2017, de Ziua Planetei Pământ, NASA a lansat un site unde oamenii pot “adopta” părţi ale planetei.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL