Coronavirus - România: 69374 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ziua Muncii 2018. Cum petreceau românii ziua de 1 MAI în comunism

Tuesday, 01 May 2018, 07:58 Sursă: REALITATEA TV

Ziua Muncii 2018. Paşii executaţi perfect şi sloganurile strigate cu mândrie, mai mult sau mai puţin reală, de muncitorii îmbrăcaţi ca la zi mare, făceau parte, în vremea comunismului, din obişnuitul zilei de 1 Mai. Repetiţiile se făceau cu mult timp înainte, iar pancartele cu lozinci erau nelipsite. 

1 Mai era momentul în care se prezentau realizările măreţe ale Partidului Comunist Român, iar organizarea trebuia să fie ca la carte.

Ziua Muncii 2018. De la paradele comunismului nu lipsea tovarăşul Nicolae Ceauşescu alături de Elena Ceauşescu, care erau salutați de întregul popor.

De 1 Mai, românii puteau să vadă doar emisiuni închinate tovarăşului, să asculte versuri şi cântece patriotice, fanfara armatei sau reportaje dedicate acestei zile.

Ziua Muncii 2018. Ziua liberă se încheia la iarbă verde cu mici şi bere. Singurul obicei care a supravieţuit după căderea comunismului. După Revoluţie, prima zi a lunii Mai şi-a pierdut semnificaţia, fiind doar o zi liberă în calendar pentru români, ocazie pentru a pleca spre munte sau la mare. Aşa că, Ziua Muncii a devenit, mai degrabă, o amintire.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL