Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ziua Marinei, sărbătorită altfel pe 15 august: Fără tradiții și fără spectacole

Saturday, 08 August 2020, 13:54 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Imaginile din anii precedenți vor rămâne doar în amintirea celor care veneau în fiecare an să fie martori la spectacolul naval de Ziua Marinei. Flota de război ieșea mereu în larg și activa scenarii de atac și apărare într-un război simulat. Anul acesta va fi altfel.

 "Nu vom mai avea traditionalele jocuri marinaresti, nu vom mai avea infanteristii marini. Nu vom mai avea spectacolul oferit de navele militare. Nu vor fi multe secvente, de fapt, nu va fi nicio secventa, nu va fi nimic", a declarat Corneliu Pavel, purtător de cuvânt al Forțelor Navale.

Nu doar traditiile de pe faleza Comandamentului Naval au fost scoase din program, ci si ceremoniile militare insotite de salvele de tun. Si nici Aviatia nu va mai trece pe deasupra litoralului 

Turiștii nu sunt deloc încântați că Ziua Marinei va fi sărbătorită în plină liniște anul acesta.

"Trist ca nu-i nimeni si nu-i spectacol si nu-i ceva ce-ar trebui sa fie. Pacat... Era frumos daca s-ar fi organizat avand in vedere ca e-n aer liber, nu cred c-ar fi o problema", a afirmat un turist

Din tot programul cu care eram obișnuiți de Ziua Marinei, organizatorii au mai păstrat doar defilarea de final. Navale de luptă vor trece în șir indian pe lângă Constanța, astfel încât turiștii aflați în orice punct al plajelor să le vadă.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL