Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CCR amână să se pronunțe asupra impozitării pensiilor speciale. Când ar putea fi luată DECIZIA

Wednesday, 04 November 2020, 11:50 Sursă: Realitatea.net

Judecătorii CCR urmau să decidă, astăzi, dacă aceste venituri vor fi sau nu impozitate cu până la 85%.

Legea care prevede un impozit de 85% pe pensiile de serviciu mai mari de 7.000 de lei a fost atacată de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Inițial, CCR trebuia să dezbată cele două sesizări pe data de 14 iulie, însă dezbaterile au fost amânate pentru 30 septembrie. La termenul din septembrie, acestea au cunoscut o nouă amânare, astfel s-a ajuns ca sesizările privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu să fie dezbătute astăzi.

Pe 18 iunie, Secţiile Unite al ICCJ au decis să sesizeze CCR cu privire la legea care stabileşte un nou sistem de impozitare a pensiilor de serviciu. Decizia a fost luată cu vot unanim.

Potrivit acestei legi care a trecut de Parlament pe 17 iunie, pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei, inclusiv, nu se vor impozita, diferența de la 2.000 până la 7.000 de lei se va impozita ca și până acum cu 10%, în timp ce pentru sumele care depășesc 7.000 de lei impozitul va fi de 85%.

Proiectul, adoptat de Senat cu un an în urmă, a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare şi introduce noţiunea de "taxă pe veniturile din pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă".

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL