Doctorul Mircea Beuran, plasat în AREST la domiciliu

Friday, 14 February 2020, 12:09 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti.

În ordonanţa procurorilor se arată că, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

DNA menţionează că dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării depuse de medicul care l-a mituit pe Beuran.

Joi dimineaţa, anchetatorii au descins la locuinţa lui Mircea Beuran, dar şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, de unde au fost ridicate mai multe documente.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-14 14:32:38
Ionescu Floriana

In 2012 , am fost operata de dl prof Beuran -tumora maligna pancreas st 3.Traiesc ptr ca profesorul Beuran a acceptat sa ma opereze desi nu aveam nici o sansa , fara a conditiona actul medical.Rusine procurorilor , rusine celor care se ocupa de acest caz .Domnul Profesor Beuran , este cel mai bun chirurg !Atatia pacientii spera sa fie salvati de dl Prof Beuran si niste parvenitii ne ia aceasta sansa!Alaturi de Domnul Profesor Beuran !

2020-02-14 16:29:06
Olteanu Costică

DNA este poliția politică a lui Ciolanis.

Alte articole din: SOCIAL