Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Zeci de pelerini au ajuns la spital, în prima zi la Sfânta Parascheva

Saturday, 12 October 2019, 10:57 Sursă: REALITATEA.NET

Mii pe persoane au trecut pe la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva în prima zi de hram de la Iaşi. De când se aşează la rând şi până când ajung în curtea catedralei, pelerinii aşteaptă aproximativ cinci ore, dar au fost şi momente în care au aşteptat chiar şi șapte ore, pentru a sta câteva clipe lângă moaştele sfinte

La miezul nopții, peste 15 mii de oameni așteptau la rând și inaintau cu pași mici spre racla. Pelerinii au primit ceai fierbine și mâncare.

După 24 de ore de pelerinaj, peste 70 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar patru oameni au fost transportați la spital. În medie, 1.200 de credincioși trec în fiecare oră pe sub baldachinul de flori și se roagă la sf. Cuvioasa Parascheva. Moaștele sfinte vor rămâne afară, pe esplanada Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, până marți, 15 octombrie.

Potrivit medicilor, bilanţul nopţii de gardă dintre vineri şi sâmbătă de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este de 26 de cazuri, informează realitateadeiasi.net.

“La Spitalul Sfântul Spiridon, din Iaşi, au ajuns patru cazuri, dintre care două fibrilaţii atriale rapide, o suspiciune de sindrom coronarian acut şi o contuzie de umăr. Celelalte cazuri au fost lipotimii, hipertensiuni, dureri de burtă. Aceste persoane s-au întors la coadă. Alţi trei pelerini au mai ajuns la Unitatea de Primire a urgenţelor. Niciunul nu a fost grav”, a precizat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatoarea UPU-SMURD Iaşi.

În seara zilei de vineri, la coadă erau peste 30.000 de pelerini care au venit să se închine la moaştele Sfintei Parascheva.

Tot în cursul zilei de vineri, trei pelerini au avut nevoie de îngrijiri din partea echipajelor medicale prezente în zonă, un bărbat fiind transportat la Spitalul Clinic de Neurochirurgie “Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iaşi, după ce a căzut şi s-a lovit la cap.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL