Zeci de judecători de la ICCJ cer abrogarea OUG 7

Tuesday, 26 February 2019, 16:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Zeci de judecători de la ICCJ protestează faţă de OUG 7. Într-o scrisoare deschisă, 45 de magistraţi semnatari dezavuează modalitatea de adoptare a ordonaţei, fără justificarea urgenței modificării şi prin nesocotirea independenței magistraților.

"Apelarea, în mod repetat, la adoptarea de ordonanțe de urgență în domenii de importanță majoră pentru societate, care fac obiectul de reglementare a legilor organice, în alte situații decât cele extraordinare, la care face referire art. 115 alin. 4 din Constituția României și fără motivarea urgenței reglementării denotă, în realitate, o nerespectare a exigențelor constituționale, inclusiv prin evitarea mecanismului controlului de constituționalitate specific legilor", se spune în scrisoarea semnată de magistraţii ICCJ.

În aceste condiţii, magsitraţii solicită instituțiilor și autorităților implicate să acționeze respectând principiul separației puterilor în stat, "în limitele constituționale și legale ale propriilor competențe, iar cu privire la actul normativ în discuție, să ia măsuri de abrogare a acestuia, în partea care excedează reglementarea privind accesul și respectiv, promovarea în profesie."

Cristina Tarcea: Nu OUG e motivul, ci Tudorel Toader! E lipsit de sinceritate


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri