Zăgrean: Nu cred că CCR va admite sesizarea care îl scapă de Dragnea

Wednesday, 10 April 2019, 20:30 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a explicat la Realitatea TV că nu există niciun fel de motiv de admitere a sesizării lui Florin Iordache la CCR cu privire la completurile de 3 judecători, așa-numitul "glonț de aur" al lui Dragnea în lupta cu justiția.

Augustin Zegrean i-a adus vești proaste lui Liviu Dragnea cu privire la șansele pe care le are sesizarea de la CCR împotriva completurilor de 3 de la Curtea Supremă: 

"Am spus de la început că nu e un conflict juridic de natură constituțională, sesizarea e informă, a fost făcută de un om care nu are calitatea să o facă. Aceste sesizări pot fi făcute de președintele Camerei Deputaților, al Senatului sau președintele Românei. Domnul Iordache nu avea calitatea să o facă, eu cred că mâine se respinge fără cercetare această sesizare, că așa puteam să o fac și eu. Nu vreau să accept că se va admite, că nu e niciun fel de motiv de admitere aici", spune Augustin Zegrean.

Fostul șef al Curții Constituționale arată că sesizarea este aberantă și pe fond: nu există "școli anticorupție" pentru judecători astfel încât să le ceri specializarea în acest domeniu.

O decizie-șoc a CCR pentru desființarea sentințelor date în ultimii 15 ani pe dosarele de corupție ar fi un cadou făcut de CCR unor politicieni actuali, politiceni care au comis fapte de corupție:

"Nu sunt judecători care să fi făcut o școală specială, care să fi făcut o școală de corupție. După cum se vorbește și după ce se dorește, o decizie favorabilă ar face ca toate deciziile care au fost anunțate de completele de câțiva ani încoace să fie anulate, e vorba de decizii care privesc înalții demnitari, la completele de la Înalta Curte nu ajung oameni de rând, ar fi un cadou făcut de CCR unor politicieni actuali, politiceni care au comis fapte de corupție, care au fost judecați și-au ispășit pedeapsa, nu cred că CCR va face asta de data asta", a declarat Augustin Zegrean, miercuri seara la Realitatea TV.

Ponta: Dragnea intră pe "panta morții" dacă CCR nu-l ajută miercuri

Judecătorii CCR au amânat cea mai așteptată decizie a anului. Joi la ora 10.00 vor decide soarta lui Liviu Dragnea pentru că, spun ei, au nevoie de mai mult timp pentru a analiza cererea lui Florin Iordache. Acesta a acuzat Înalta Curte că a încălcat legea atunci când a constituit completurile de 3, pentru că NU erau specializate pe infracțiuni de corupție.

De cealaltă parte, Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ, îl contrazice, iar scandalul dintre cei doi a escaladat și s-a ajuns la discuții despre soția lui Iordache, fost judecător la Înalta Curte.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri