YouTube face o schimbare majoră

Wednesday, 11 December 2019, 20:13 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Grupul YouTube a răspuns miercuri criticilor că permite hărţuirea utilizatorilor pe platforma sa, prin actualizarea politicilor sale, care includ o interdicţie pentru ameninţările implicite şi insultele premeditate, relatează DPA.

YouTube a precizat că a interzis întotdeauna materialele care conţin ameninţări explicite la adresa cuiva sau care încurajează utilizatorii să hărţuiască pe altcineva, dar că acum va adăuga la criterii şi ameninţările implicate şi limbajul insultător.

Platforma deţinută de Google a mai spus că acestea includ simularea violenţei faţă de o persoane sau limbaj care sugerează violenţă.

"Nicio persoană nu ar trebui supusă hărţuirii care sugerează violenţă", a spus Matt Halprin, vicepreşedinte al YouTube, într-o postare pe blogul platformei.

"În afară de ameninţări, există şi limbaj insultător care merge prea departe", a adăugat el.

Noua politică interzice conţinuturile care insultă premeditat pe cineva pe baza unor criterii precum rasa, genul sau orientarea sexuală, a spus Halprin.

Modificările vin după mai multe luni de dezbateri declanşate de înregistrări video postate de actorul de comedie conservator şi gazdă de emisiuni pe YouTube Steven Crowder, care a atacat orientarea sexuală şi originile etnice ale jurnalistului Carlos Maza.

Jurnalistul, care se identifică drept gay, a vorbit în luna mai despre hărţuirile repetate din partea lui Crowder.

Iniţial, platforma YouTube a spus că afirmaţiile lui Crowder nu îi încalcă politicile, dar le-a descris ca fiind "dăunătoare". Ulterior a decis să suspendate posibilitatea lui Crowder de a obţine încasări din reclame. Disputa a continuat totuşi, iar compania a fost dat în judecată în august de un grup de creatori, conform site-ului Vox, unde lucrează Maza.

Conform noilor reguli, unele dintre înregistrările video ale lui Crowder de pe YouTube vor fi cel mai probabil eliminate.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-11 22:00:09
Elvira Tatucu

De fapt YouTube NU permite hărțuirea utilizatorilor pe platforma sa și tocmai pentru asta înăsprește regulile adăugând criteriile de amenințare implicită și limbaj insultător. Articolul acesta este un exemplu de traducere proastă și foarte proastă cum fac cei care nu pricep că în limba română există dublă negație (care se numește întărirea negației) și că dubla negație are un rost și un sens, la fel ca în spaniolă și franceză unde găsim și triplă negație (non, rien de rien, je ne regrette rien). Pe Realitatea nu face nimeni corectură de text?

Alte articole din: CULTURĂ