Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

WINDOWS 10 este disponibil. Tot ce trebuie să știi despre noul program de operare

Thursday, 30 July 2015, 10:37 Sursă: REALITATEA.NET

Windows 10 deschide calea catre un mod mult mai personal de a interactiona cu dispozitivele. Noul sistem de operare a fost dezvoltat cu ajutorul a cinci milioane de utilizatori din intreaga lume, este oferit ca serviciu si beneficiaza de actualizari automate care includ inovatii de ultima ora si o mai buna securitate, anunță Microsoft.

MIcrosoft susține că Windows 10 este cel mai sigur Windows din toate timpurile, oferind o experienta familiara si rapida pe orice dispozitiv, de la PC si tablete la Xbox One si HoloLens. De asemenea, Windows 10 ofera o serie de inovatii pentru experiente mai productive si usor de personalizat, printre care se numara:

· Cortana - asistentul personal digital care vă ajută să găsiți rapid informațiile necesare la momentul potrivit;
· Noul browser Microsoft Edge - permite utilizatorilor să navigheze, să citească şi să marcheze informațiile rapid, precum şi să partajeze informații pe Internet;
· Aplicația integrată Xbox - aduce experiența Xbox pe dispozitivele Windows 10, de la prieteni, jocuri şi victorii;
· Start – butonul de Start si Taskbar, ambele familiare utilizatorilor de Windows, ofera acces instant la informatiile esentiale.

Pentru a celebra lansarea unui sistem de operare dedicat oamenilor si organizatiilor care fac lucruri extraordinare, Microsoft a anuntat pe 13 iulie lansarea initiativei globale #UpgradeYourWorld. Pe parcursul intregului an, compania va colabora cu 10 organizatii non-profit globale si 100 nationale pentru a le ajuta sa schimbe lumea in bine. Noua dintre organizatiile non-profit globale au fost anuntate de curand, iar utilizatorii din Romania si din intreaga lume vor putea sa nominalizeze, incepand de astazi, cea de-a 10 organizatie non-profit activa la nivel mondial pentru a fi inclusa in program. 

Mai multe detalii AICI

Sistemul de operare Windows 10 reprezintă 'o nouă eră' pentru calculatoarele personale, a afirmat miercuri șeful companiei americane Microsoft, Satya Nadella, într-un interviu acordat BBC, citat de Agerpres.

Miercuri, sistemul de operare Windows 10 a fost lansat pe plan global și va fi disponibil în cursul acestei veri în 190 de țări și 111 limbi.

Utilizatorii de Windows 7 și 8 pot face gratuit upgrade la versiunea Windows 10 a sistemului de operare dar companiile și producătorii de PC-uri vor trebui să plătească pentru versiunile lor. Oferta nu este disponibilă, însă, pentru cei care folosesc încă Microsoft Vista sau sistemul XP. Aceștia vor trebui să cumpere o nouă licență pentru Windows 10.

Noul sistemul de operare include meniul Start și va rula atât pe PC-uri, cât și pe tablete, console de joc și smartphone-uri. De asemenea, Windows 10 include și un nou browser de Internet — Edge — și un asistentul personal digital — Cortana.

'Windows 10 este o piatră de hotar nu numai pentru compania noastră ci și pentru întreaga industrie IT', a afirmat Satya Nadella.

Grupul american colaborează cu Xiaomi, mare producător chinez de smartphone-uri, pentru a testa Windows 10 pe aparatele sale. Compania a anunțat și parteneriate cu grupurile chineze Tencent și Lenovo pentru a-și ajuta clienții din China să treacă la Windows 10.

Microsoft a introdus noi caracteristici de securitate pentru Windows 10, în același timp modificând politica de licențiere.

Potrivit vicepreședintelui Microsoft, Terry Myerson, obiectivul companiei este ca Windows 10 să ruleze pe un miliard de dispozitive în primii 2-3 ani de la lansare. În schimb, compania a confirmat că versiunea de Windows 10 pentru alte dispozitive, inclusiv telefoane mobile, nu va fi disponibilă decât la finele acestui an.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL