Vremea contrastelor. Maxime în creștere, ploi ușoare. Când revin furtunile și grindina

Thursday, 09 May 2019, 10:44, Sursă: REALITATEA.NET

Deși vremea este într-o ușoară încălzire, ne așteaptă iar zile cu ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice și, izolat, căderi de grindină.

Adaugă părerea ta

"În vest a început să plouă. O să intre acest sistem noros încă de azi în vestul țării și mâine va fi cam pe noi, dar cu tendința de a elibera sud-vestul, dar cea mai mare parte a țării va avea nori și ploi. Este un pasaj care aduce ploi, vânt, grindină și descărcări electrice", a spus, într-o intervenție la Realitatea TV, meteorologul Elena Cordoneanu.

Deși sâmbătă vremea se încălzește, ploile nu vor lipsi. Temperatura maximă va urca și la 25 de grade, apropiindu-se de normalul acestei perioade. Până atunci, însă, valorile termice vor fi sub normal.

"Va fi un weekend cu vreme bună. Din nou, o să fie un sistem noros care va intra în țară duminică seara, probabil prin S-V", a mai spus meteorologul.

"Nopțile bune, în încălzire. Acum au fost reci. Se fac -1-2 grade, în depresiuni, când valorile normale minime sunt de la 4 încolo... Asta înseamnă valori minime reci. În continuare se vor încălzi și nopțile, dar într-un proces mai lent", a mai spus Elena Cordoneanu.

Vremea va fi în continuare rece și de luni încolo, iar ploile vor pune din nou stăpânire pe țară.