Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vrei să slăbești? Fă asta dimineața, înainte de micul dejun

Friday, 14 October 2016, 09:08 Sursă: REALITATEA.NET

Un studiu efectuat la o universitate de top din Australia a constatat că sportul de dimineaţă, înainte de micul dejun, este cel mai bun moment pentru exerciţiile de tip cardio, penrtru cei care vor să piardă în greutate. Acest lucru se datorează faptului că pentru mişcarea la primele ore, înaintea primei mese, corpul trebuie sa arda grasimi, ca să aibă combustibil, şi asta deoarece depozitele de glicogen, responsabil cu înmagazinarea energiei, sunt epuizate în timpul nopţii. Mai mult decât atât, exerciţiile de dimineața reprezintă un ghiont pentru metabolism, ajutându-ne să ne trezim intreg organismul.

Endorfinele eliberate in timpul exercitiului fizic vor induce o stare generală de bine şi vor stimula mintea. O cercetare a unei universităţi scoţiene arată că sportul de dimineaţă generează o stare de spirit superioară celei de seara. Există însă un amendament! Deoarece corpul are dimineaţă o temperatură mai mică, muşchii sunt mai puţini flexibili, energia este mai puţină, ceea ce creşte riscul de rănire și reduce eficiența antrenamentului. Așa că va trebui să ne facem exerciţiile de încălzire cu mai mare rigoare.

În timp ce antrenamentele de dimineață au beneficiile lor, există o mulțime de dovezi care sugerează că, atunci când vine vorba de performanță, oerele de după-amiaza sau din debutul serii sunt cel mai bun interval. O arată un studiu publicat de Jurnalul European de Psihologie Aplicată. Este momentul propice pentru muşchii de construcţie, pentru exerciţii de intensitate ridicată, cum sunt cele de forţă. Totodată, după-amiaza există niveluri mai ridicate de testosteron, induse de efort, acest hormon jucând un rol-cheie în dobândirea masei musculare.

Rămâne deci să decidem ce ne dorim, şi să facem sport eficient. Dacă vrem să ne sculptăm corpul cu ajutorul exerciţiilor de intensitate facem mişcare după-amiaza și spre seara, iar pentru topirea kilogramelor vom face mişcare dimineaţa înaintea micului dejun, având grijă să nu înfulecăm apoi o franzelă întreagă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL