Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vor continua protestele medicilor? Sanitas se întâlneşte astăzi cu reprezentanţii Guvernului

Wednesday, 15 April 2015, 10:10 Sursă: REALITATEA.NET

Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas a afirmat că întâlnirea este organizată de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, iar la discuții vor participa ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, dar și reprezentanți ai structurilor asociative ale autorităților publice locale, conform Agerpres.

În plus, va fi convocat Consiliul Național Tripartit, pentru rezolvarea situației Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate ''Sănătate. Activități sanitar-veterinare".

"Până în data de 31 mai, va fi supusă dezbaterii publice noua lege de salarizare a angajaților din sistemul bugetar. Până în data de 15 mai, va fi adoptat noul regulament de sporuri pentru sistemul sanitar. Tot în luna mai 2015, va fi emis ordinul privind reglementarea calității de persoană fizică independentă a asistentului medical.Începând cu 1 iulie 2015, ministrul Sănătății s-a angajat să identifice soluții pentru asigurarea creșterii veniturilor salariaților din sistem. Consiliul Național al Federației SANITAS, care se va întruni în data de 18 aprilie, va analiza rezultatele acțiunii de protest și va hotărî strategia organizației sindicale pentru perioada imediat următoare", precizează Sanitas.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL