Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Voia să vadă dacă soțul o înșală, însă era să ajungă în închisoare. Cum a fost posibil

Saturday, 23 December 2017, 15:47 Sursă: REALITATEA.NET

Femeia al cărui nume nu a fost făcut public, a fost la un pas să facă închisoare pentru fapta ei. Citirea informaţiilor protejate printr-o parolă fără permisiunea proprietarului contului este ilegală conform articolului 145 din Codul penal al acestei țări şi se pedepseşte cu amendă sau până la trei ani de închisoare, scrie Agerpres.

Femeia a accesat contul de e-mail al soţului său fără ca acesta să ştie şi a descoperit astfel detalii despre mai multe relaţii extraconjugale ale acestuia. Cuplul împărtăşea mai multe parole, iar pe unele dintre acestea le aveau notate în apropierea computerului, a constatat tribunalul.

După verificarea istoricului căutărilor femeilor pe computer, s-a descoperit că aceasta se interesase dacă citirea e-mailurilor soţului ar fi constituit o infracţiune, fapt care, potrivit acuzării, demonstra faptul că ea era conştientă de potenţiala ilegalitate a acţiunilor sale.

Amenda care trebuia să fie de 9.900 de franci, a fost redusă la 1.500 de franci pe motiv că femeia nu a făcut decât să ”exploateze neglijenţa soţului său” şi a depus ”un efort infracţional minim” pentru a accesa informaţiile.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL