Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vladimir Tismăneanu, AMENDAT pentru derapajul rasist! Cum l-a sancționat CNDC

Wednesday, 06 May 2020, 21:40 Sursă: Realitatea.NET

”Fapta dl. Vladimir Tismăneanu din data de 11.04.2020 de a posta pe pagina sa de socializare o fotografie care ilustrează mai multe păsări (ciori) ce stau așezate pe un gard, imagine însoțită de textul: „Aeroportul Țăndărei. Toate Zborurile sunt anulate„, alături de comentariul dl. Tismăneanu: „Super tare„, constituie discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000.

Colegiul director a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale dl. Vladimir Tismăneanu în cuantum de 5.000 de lei potrivit O.G. 137/2000. La stabilirea cuantumului sancțiunii contravenționale s-au avut în vedere următoarele circumstanțe atenuate și agravante: momentul postării mesajului, conținutul și comentariul la mesaj, comportamentul contravenientului după momentul postării mesajului, scuzele publice prezentate de contravenient, calitatea de formator de opinie și specializarea academică a acestuia (expert în analiza regimurilor totalitare)”, este hotărârea care a a fost adoptată cu unanimitatea de voturi a celor prezenți (8 voturi), anunță Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

După revolta din online de la momentul postării, profesorul Vladimir Tismăneanu şi-a cerut scuze pentru „meme-ul rasist, nepotrivit şi mai ales jignitor” postat pe Facebook şi s-a declarat gata să lucreze cu cei care activează în comunitatea romilor pe tema modalităţilor de combatere a urii şi intoleranţei. Pe de altă parte, el a amintit de atacurile antisemite lansate împotriva sa în 2006, când pregătea raportul pentru denunţarea comunismului și a menționat că atunci nu a fost apărat de „Consiliul lui Csaba Asztalos”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL