Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Virus vechi asociat cu obezitatea, descoperit de cercetători

Monday, 28 July 2014, 19:47 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din San Diego (SUA) s-au declarat foarte surprinşi de descoperirea acestui virus, denumit CrAssphage, care figurează printre cei cu cea mai mare frecvenţă în rândul oamenilor, fiind prezent la mai mult de jumătate din populaţia lumii, scrie Mediafax.ro.

Cercetătorii mai spun că, cel mai probabil, acest virus este la fel de vechi precum omenirea. Oamenii de ştiinţă au fost, de asemenea, uimiţi de faptul că virusul CrAssphage nu a fost identificat până acum, cu atât mai mult cu cât infectează una dintre bacteriile cele mai prezente în intestin, din familia Bacteroidetes. Aceste bacterii joacă un rol major în declanşarea obezităţii.

Totuşi, descoperirea nu ar trebui să fie deocamdată un motiv de îngrijorare, pentru că majoritatea virusurilor nu infectează omul - doar o zecime dintre ele sunt capabile de acest lucru. Virusurile îndeplinesc, dimpotrivă, un rol major în regularizarea speciilor din universul bacterian. Cele mai multe sunt bacteriofage - controlează comportamentul bacteriilor pe care le infectează.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL