Viorica Dăncilă, baie de mulțime la moaștele Sf. Nifon, în Târgoviște

Sunday, 11 August 2019, 12:20, Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Mihai Fifor şi europarlamentarul Rovana Plumb au fost prezenți la Târgovişte, la sărbătorirea Sf. Ier. Nifon, patriarhul Constantinopolului.

Adaugă părerea ta

Vezi mai jos imagini filmate de realitateadedambovita.net!

 

Pentru al zecelea an consecutiv, la Târgoviște , are loc pelerinajul la racla cu moaștele Sf. Ierarh Nifon, informează Realitatea de Dambovita.

La eveniment a participat și premierul Viorica Dăncilă, împreună cu mai mulți miniștri. Nu este prima dată când demnitarii PSD merg în pelerinaj la Târgoviște, mai mulți miniștri au fost și anul trecut.

Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, a fost și în 2019 unul la care au venit mii de credincioși, ce s-au așezat conștincios la cozi imense, încă de la primele ore ale zilei de 11 august.

Sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti, ocrotitorul Arhiepiscopiei Târgoviștei, are loc de 10 ani. Mai precis din 2009 ,când printr-o hotărâre a Sfântului Sinod al BOR, o parte din moaștele Sf. Nifon au fost mutate la catedrala din Târgoviște.

În fiecare an, din 2009, în parcul Mitropoliei din Târgoviște, vin mii de credincioși din parohiile dâmbovițene, pentru a se închina la moaștele sfântului, ce sunt așezate în afara bisericii cu ocazia aniversării acestuia (11 august).

La orele prânzului, la coadă încă erau mii de credincioși, iar circulația autovehiculelor în centrul orașului a fost restricționată. 

Un mare sfânt este pomenit azi în calendarul ortodox