Viorica Dăncilă, discurs plin de greşeli în "patria magiunului"

Friday, 07 September 2018, 17:59 Sursă: REALITATEA.NET

Viorica Dăncilă a oferit, vineri, la fabrica de magiun de la Topoloveni, un nou recital de "mascare" a limbii române, de la sensul cuvintelor până la logica frazei. 

Adaugă părerea ta

În prima formulare care a făcut deliciul presei, premierul Viorica Dăncilă a încercat, pur şi simplu, să le transmită oamenilor un mesaj mobilizator. ''Vreau să vă felicit pentru munca dumneavoastră pentru că știu că în urma unor rezultate, rezultatele obținute sunt în urma unei munci depuse, a unei munci susținute," a spus Viorica Dăncilă. 

A doua exprimare prin care premierul a atras din nou atenţia a fost una referitoare la preşedintele Comisiei Europene. "Voi discuta cu domnul Juncker. Nu în ideea de a scuza pe cineva, de a ABROGA pe cineva despre o vină, și de a ruga ca să lăsăm rezultatele anchetei să fie cele care ne fac să credem într-o direcție sau în cealaltă”.

De această dată, Viorica Dăncilă a confundat ”a abroga” cu a ”a absolvi”, a folosit în mod greşit prepoziția ”despre” în locul prepoziției ”de”, iar topica alambicată a făcut ca mesajul să pară lipsit de sens.