Viorica Dăncilă condamnă atacul terorist din Afganistan, în care a murit un diplomat român

Tuesday, 03 September 2019, 21:32, Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă condamnă, într-un mesaj postat pe Facebook, atentatul terorist din Afganistan în urma căruia un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost grav rănit. Dăncilă mai scrie că „acest act de o cumplită cruzime nu ne clatină determinarea și nu ne abate de la angajamentul nostru, alături de partenerii internaționali, în lupta împotriva terorismului”.

Adaugă părerea ta

Cel puţin 16 persoane au murit, iar alte 119 au fost rănite după ce o mașină-capcană a explodat în capitala afgană Kabul, în apropierea unei clădiri folosite de organizaţiile internaţionale, în noaptea de luni spre marţi.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost grav rănit în urma atacului terorist.

Redăm mesajul transmis de Viorica Dăncilă, pe Facebook, cu privire la atentatul din Afganistan:

„Condamn ferm atacul terorist sângeros din Afganistan, în urma căruia un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost rănit. Acest act de o cumplită cruzime în care au fost uciși mai mulți cetățeni străini și peste 100 de persoane au fost rănite nu ne clatină determinarea și nu ne abate de la angajamentul nostru, alături de partenerii internaționali, în lupta împotriva terorismului.

Transmit condoleanțe familiei cetățeanului român care și-a pierdut viața în urma acestui atac, precum și tuturor celor care au pierdut pe cineva drag, iar celor răniți le doresc multă sănătate și putere pentru a se recupera cât mai rapid.

Guvernul României își reafirmă sprijinul pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității durabile în Afganistan”.