Viorica Dăncilă cere revocarea directorului CNAIR, Narcis Neaga

Monday, 08 July 2019, 19:29, Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat ministrului Transporturilor Răzvan Cuc să-l revoce pe directorul general interimar al Companiei Naţionale pentru Administarea Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga. Premierul i-a reproşat întârzieri la câteva dintre cele mai importante proiecte, dar şi dezinformarea promovată chiar de la nivelul conducerii CNAIR.

Adaugă părerea ta

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut Departamentului pentru dezvoltarea, promovarea și monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură o analiză referitoare la stadiul mai multor proiecte de investiții în infrastructura de transport.

Astfel, premierul a solicitat explicații cu privire la întârzierile de proiectare și execuție pentru tronsoanele 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, precum și la întârzierea lansării procedurii de execuție pentru tronsonul 4 al aceluiași proiect.

Totodată, șeful Executivului a cerut să-i fie prezentate explicații cu privire la faptul că nu a fost relansată procedura de licitație pentru execuția secțiunilor 3 și 4 din Drumul expres Pitești-Craiova, ca urmare a contestării procedurilor inițiale", se spune în comunicatul Guvernului.

Viorica Dăncilă este profund nemulțumită şi de faptul că actuala conducere a Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR ) a dezinformat în legătură cu stadiul lucrărilor pentru loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deja, care ar fi trebuit să se încheie la sfârșitul anului 2018.

"În urma analizei din care au rezultat întârzieri nejustificate și un slab management al conducerii CNAIR în implementarea proiectelor de infrastructură de transport și având în vedere determinarea Guvernului de a nu mai admite întârzieri în realizarea investițiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcția de director general interimar al CNAIR", se mai spune în comunicatul Executivului.

Silit de presă, Narcis Neaga, şeful de la Autostrăzi, şi-a publicat veniturile