Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Violeta Alexandru promite ȘOMAJ TEHNIC și pentru unitățile închise din cauza focarelor de COVID-19

Wednesday, 22 July 2020, 00:07 Sursă: realitatea.net

 

 

Ministrul Muncii a declarat că intenţionează ca în ședința de Guvern de miercuri, 22 iulie, să propună modificarea actualului cadru legal, astfel încât să poată beneficia de şomaj tehnic şi unităţile închise din cauza apariţiei unui focar de COVID-19.

„Mâine (miercuri, 22 iulie - n.red.), în şedinţa de Guvern, voi propune completarea actualului cadru legal, astfel încât şi unităţilor închise pentru că s-au identificat focare să le acordăm şomaj tehnic.

Cei care sunt bolnavi vor merge în tratament, iar cei care merg acasă vor putea beneficia (de şomaj tehnic n.r), în măsura în care va susţine şi Guvernul, şi discuţiile cu colegii mei mă încurajează. (...) Până la redeschidere, dictată de autorităţile judeţene, de Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, în baza avizului, deciziei direcţiilor de sănătate publică", a explicat ministrul Muncii, la un post TV, potrivit Agerpres. 

Violeta Alexandru a subliniat că această completare a fost gândită din momentul în care autorităţile au fost sesizate că există focare care justifică măsura închiderii unor unităţi, pentru a le acorda „celor sănătoşi, care rămân acasă” plata aferentă şomajului tehnic, deşi domeniul din care face parte respectiva unitate nu este închis.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL