Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Violeta Alexandru: "Ne pregătim să completăm cadrul legal în eventualitatea închiderii școlilor. Nicio lege nu se aplică retroactiv"

Tuesday, 20 October 2020, 14:57 Sursă: Realitatea.net

"Aşa cum ştiţi, pun în practică ordonanţa de urgenţă care se referă la toate aceste situaţii rezultate din anchetele epidemiologice care identifică în mod clar un focar şi care solicită şcolii să ia măsuri în sensul închiderii activităţii la clasă şi vă spuneam că pun în aplicare laolaltă cu celelalte măsuri active acest cadru legal pe care îl avem în vigoare. Ne pregătim să-l completăm pentru situaţiile apărute şi în şedinţa de Guvern. (...) Următoarele modificări vor cuprinde şi alte situaţii pe care comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă trebuie să şi le asume", a declarat Alexandru. 

Întrebat ce soluţii are pentru părinţii care au aflat într-un termen scurt că trebuie să-şi lase cu cineva copiii în contextul închiderii şcolilor, ministrul a precizat: "Nicio lege nu se aplică retroactiv. (...) Dincolo de hotărârile de Guvern, baza pe care o avem pentru orice modificare o reprezintă hotărârile comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL