Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Violeta Alexandru: ,,Dacă revenim la starea de urgență, Guvernului îi va fi îngrozitor de greu să mai finanțeze șomajul tehnic”

Friday, 10 July 2020, 18:44 Sursă: Realitatea.net, Agerpres

Ministrul Muncii a dat asigurări că măsurile de susţinere a persoanelor afectate de pandemie nu vor fi întrerupte, arătând că "măsura şomajului tehnic a fost utilă, eficientă, livrată la timp şi accesată foarte simplu".

"Diferenţa dintre acest guvern şi guvernul anterior este că noi avem rezultate şi avem rezultate într-o perioadă cu totul excepţională pentru care nimeni nu te-a pregătit să o gestionezi, dar pe care apreciez că am gestionat-o cât mai bine cu putinţă", a spus Violeta Alexandru într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei întrevederi cu oamenii de afaceri din Botoşani.

Alexandru a admis însă că finanțarea unei astfel de măsuri ar reprezenta un efort deosebit pentru guvern dacă am reveni la starea de urgență.  

"Dacă se întâmplă, o să găsim soluţii. Preferabil ar fi să nu, pentru că toate aceste contribuţii la buget înseamnă contribuţii ale noastre, ale tuturor celor care muncim. A nu mai munci înseamnă mai puţine contribuţii, mai puţine resurse pentru plata serviciilor publice, a beneficiilor şi a drepturilor oamenilor", a precizat ministrul de resort, citat de Agerpres.

În perioada stării de urgență, peste un million de angajați s-au aflat în șomaj tehnic. Fondurile alocate de Ministerul Muncii pentru sprijinirea acestora au depășit 1,38 miliarde de lei.

În aceeași conferință, Violeta Alexandru a făcut precizări și despre pensii.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL