Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Violeta Alexandru anunță măsuri pentru angajatori şi pentru angajaţii nevoiţi să intre în şomaj tehnic

Sunday, 15 March 2020, 19:07 Sursă: Realitatea.NET

Executivul pregăteşte primele propuneri de măsuri din cadrul stării de urgenţă şi va urma un prim val de măsuri pentru angajatori, dar şi pentru angajaţii nevoiţi să intre în întrerupere temporară a activităţii, a scris duminică, pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru

"În vremuri de criză, folosim intens sisteme de videoconferinţă. Zi plină. La începutul zilei - şedinţă cu premierul Ludovic Orban şi colegii Cîţu (Florin Cîţu, ministrul Finanţelor n.r), Boloş (Ioan Boloş, ministrul Fondurilor Europene n.r), Popescu (Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri n.r), Oros (Adrian Oros, ministrul Agriculturii n.r) pe măsuri economico-sociale privind limitarea impactului epidemiei.

Pregătim primele propuneri de măsuri din cadrul Stării de urgenţă. S-a lucrat de aseară până la 5 dimineaţă, într-un grup de lucru cu specialişti din ministerele cheie. În această după-amiază avem consultare online cu mediul de afaceri. Culegem informaţii şi explicăm măsurile în lucru.

Va urma un prim val de măsuri pentru angajatori dar şi pentru angajaţii nevoiţi să intre în întrerupere temporară a activităţii (şomaj tehnic) pe perioada crizei. Vrem să ţinem aceşti angajaţi conectaţi la piaţă şi să aibă o sursă de venit până la sfârşitul acestei perioade de încercare, astfel ca imediat după terminarea acestei perioade să revină la lucru şi să repornim economia. Ascultăm toate opiniile, ne gândim la toate implicaţiile, ne organizăm pentru efectuarea la timp a plăţii pensiilor şi a beneficiilor sociale," a scris Violeta Alexandru pe pagina de socializare.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă că a decis decretarea stării de urgenţă începând de luni, în contextul pandemiei de coronavirus.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-16 00:31:25
Bre, nea orbane, in afara de salarii ( de stat) ...

... nu prea mai avem nimic, bre. Si niste balari de masti le asteptam din china ... e jaleeeee !!! In spitale sint doar PATURI, dar ce altceva mai este !? Madama pintenoaga are generatoare de oxigen, comoresoare pentru ventilare, medicamente, sau macar constume de unica folosinta, masti sau manusi !???

Alte articole din: ACTUAL