Vine FRIGUL! COD GALBEN de VISCOL şi VÂNT. Harta zonelor afectate

Wednesday, 24 October 2018, 13:14, Sursă: REALITATEA.NET

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o nouă avertizare de cod galben, de data aceasta de viscol şi de vând puternic! 

Adaugă părerea ta

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 octombrie, ora 22 - 25 octombrie, ora 18. Zone afectate: zona Carpaților Meridionali și Orientali. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite și spulberate

         În zona Carpaților Meridionali și Orientali local și temporar va continua să ningă slab, iar vântul va avea intensificări, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. La peste 1800 m, în special în Carpații Meridionali în noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie), vor fi rafale mai mari de 90...100 km/h și va fi viscol puternic.

Zone afectate: nordul și centrul Moldovei. Fenomene vizate: intensificări ale vântului

         În noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie) și pe parcursul zilei de joi (25 octombrie), în nordul și centrul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depăși 70 km/h.  

Notă: Intensificări temporare ale vântului se vor mai semnala și în celelalte zone, cu rafale în general de 50...60 km/h, iar pe arii restrânse în Carpații Occidentali de  peste 80 km/

 

h.