VIDEO spectaculos. Ce se întâmplă la impactul nimicitor dintre un tanc și o mașină

Monday, 17 June 2019, 13:37 Sursă: REALITATEA.NET

Un tanc pulverizează un autoturism în cadrul unui experiment filmat și menit să demonstreze capabilitățile mașinăriei de luptă.

Adaugă părerea ta

Un experiment cu final relativ așteptat arată forța nimicitoare a unui tanc în plină viteză. Mașina de luptă pulverizează pur și simplu un autoturism care îi stă în cale. Fără să folosească armele de foc.

Tancul surprins în acest experiment este un Leopard 2A4.

Leopard 2 este un tanc principal de luptă dezvoltat de Krauss-Maffei la începutul anilor 1970 pentru Bundeswehr, potrivit Wikipedia.

Tancul a intrat în dotarea armatei germane în anul 1979, înlocuind modelul Leopard 1 în cadrul armatei germane. Mai multe versiuni au fost folosite de Germania și alte 12 țări europene, precum și unele țări din afara continentului.

Peste 3480 de tancuri au fost fabricate. Leopard 2 a fost utilizat în Războiul din Kosovo de Germania și în Războiul din Afghanistan de către Canada și Danemarca, membre ale International Security Assistance Force.

Date generale:

Greutate - 62,3 tone
Lungime - 9,97 m (cu țeava tunului)
Lățime - 3,75 m
Înălțime - 3 m
Echipaj - 4
Viteză maximă - 72 km/h
Blindaj - din a treia generație, compozit, include oțel de înaltă rezistență, wolfram și matrice din plastic cu plăcuțe din ceramică
Armament principal - 1 × tun 120 mm Rheinmetall L55, lis, 42 de lovituri