Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Zeci de oameni arestați la protestele violente din Paris, față de un proiect de lege care vizează siguranța națională

Saturday, 05 December 2020, 16:28 Sursă: Realitatea Plus

Manifestaţii au avut loc şi la Toulouse, Montpellier sau Strasbourg. De teama unor confruntări violente, dar și a încălcările normelor de protecție COVID, autoritățile din oraşe precum Bordeaux şi Montpellier, au interzis orice adunare în centru, iar la Lyon a fost stabilit un perimetru bine definit unde demonstraţiile sunt autorizate.

În total, sunt planificate aproximativ o sută de manifestaţii în toată Franţa, având drept cuvinte de ordine apărarea drepturilor sociale şi libertăţilor.

Protestele faţă de proiectul de lege intervin în contextul în care agenţi de poliţie sunt acuzaţi de comiterea unor acte de violenţă. Patru agenţi de poliţie au fost suspendaţi din funcţii şi sunt în detenţie preventivă după reclamaţii privind violenţe asupra unui producător de muzică de culoare, la Paris. Proiectul de lege privind siguranţa publică prevede și faptul că difuzarea publică a imaginii cu un agent de poliţie sau jandarm în acţiune ar putea fi sancţionată cu un an de închisoare sau 45.000 de euro amendă. Proiectul de lege a fost contestat de zeci de asociaţii ale jurnaliştilor. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL