Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Noi imagini care alimentează scandalul numărării voturilor pentru primarul Sectorului 1

Saturday, 10 October 2020, 18:33 Sursă: Realitatea Plus

Imaginile au fost surprinse de camerele de luat vederi din biroul electoral al Sectorului 1 în noaptea în care trebuia definitivată numărătoarea voturilor, adică pe 29 septembrie.

"Vedem în imagini că sunt tot felul de activități despre care membrii secției nu știau. Nu există un proces verbal de intrare în această sală, deci e ilegal. Aceste imagini au ajuns șa SIIJ, sunt chemate persoane la audieri, am înțeles că vor fi chemate in continuare și vor face lumin. Acum a mai rămas direcția strict penală," a afirmat primarul în exercițiu al sectorului 1, Dan Tudorache.

Cu toate că este în curs o anchetă, liberalii consideră că scrutinul nu a fost viciat. De altfel, candidatul USR-PLUS, Clotilde Armand a fost anunțată drept câștigătoare a scrutinului la Sectorul 1 de către Biroul Electoral Central.

"Există un adevăr al procesului electoral, un adevăr al acelui proces verbal care stabilește câștigătorul și ierarhia. BEC a analizat toate expunerile părților, a analizat tot ce putea influența rezultatul. Din perspectiva electorala nu s-a justificat renumărarea votului," a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu.

Cazul acuzațiilor de fraudare a voturilor de la Sectorului 1 a ajuns și la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Acolo se fac audieri, care vor continua și săptămâna viitoare. Cu toate acestea, Biroul Electoral Central a decis validare scrutinul și a respins renumărarea voturilor la cel mai bogat sector din Capitală. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL