Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Hribi uriași culeși în Poiana Brașov

Tuesday, 08 October 2019, 16:05 Sursă: REALITATEA.NET

Un brașovean, instructor de înot, poate spune că a făcut descoperirea vieții lui. Cunoscător și pasionat de culesul ciupercilor, dar și de prepararea lor, Marius Sorin Sav a avut parte de cea mai grozavă experiență: a găsit trei hribi uriași.

Nimeni nu l-a crezut când a povestit cât de mari sunt. Mai mult, prietenii au început să glumească pe seama lui, că i-a umflat cu pompa sau că sunt gonflabili.

Sâmbătă i-am găsit, în Poiana Brașov, iar duminică după amiaza i-am gătit. Exact trei bureți am găsit, nimic mai mult, Pe cel mare nici nu am putut să îl cântăresc, cu cântarul de bucătărie. M-am urcat pe cântarul mare, apoi l-am luat în brațe, și am făcut diferența. Avea undeva la 5,7 – 5,8 kg”, a povestit, în exclusivitate pentru cititorii newsbv.ro, Marius Sav.

Pasiunea pentru munte și căutatul de ciuperci o are de la părinți. Atât tatăl, cât și mama erau cunoscători ale acestor delicatese. Chiar dacă este la o vârstă înaintată, mama lui Marius și acum insistă și merge cu el în pădure după bureți.

„Cel mare va sfârșit într-o zacuscă, iar pe ceilalți i-am congelat, după o rețetă proprie. Nu se congelează direct, că după ce îi scoți nu mai sunt buni de nimic. Îi prepar termic în unt sau cu ulei de măslină. Am învățat asta de la italieni, și numai pe varianta asta mă duc”, își dezvăluie secretele culinare brașoveanul.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL