Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EXCLUSIV Dezvăluiri bombă! Un fost ofițer SRI povestește cum recruta Florian Coldea denunțătorii. Șantaj la nivel înalt

Saturday, 26 September 2020, 15:05 Sursă: Realitatea Plus

Ofițerul în rezervă a povestit că recrutarea denunțătorilor a fost solicitată în 2014, înainte ca politicienii cu greutate și afaceriștii celebri să facă adevărate cozi la DNA. Se dorea astfel să se creeze ”un brand național”, spune Florea. 
 

”La un moment dat, până să plec eu, în 2014, într-o videoconferință, deci undeva până la nivelul lui martie 2014, domnul Coldea ne cerea să recrutăm denunțători. Ce înseamnă asta? Că SRI urmărea să creeze un brand național, și cred că toată lumea a văzut chestia asta, de profesioniști în denunțuri. Foarte bune exemple avem din cazul Pescariu, Florică și alți denunțători de profesie cum am văzut și în cazul lui Negulescu, unde un singur om avea 50.000 de identități”, a povestit ofițerul. 

Florea a explicat și cum ar fi fost abordați cei care dădeau informații.

”Cum se recrutau denunțătorii... practic, luai un mandat de siguranță națională pe cineva, ajungeai la concluzia că omul face mici chestii, care poate nu depășeau granița legală, dar îl prindeai înainte de a face, și atunci pe el puneai o presiune, știai că are intrare în anumite medii și îl transformai imediat în sursă. Pe urmă îl protejai”, a mai spus ofițerul.

Florea consideră că se urmărea să se arate că țara noastră desfășoară o adevărată luptă anticorupție. Întrebat dacă scopul scuză mijloacele, acesta a răspuns: ”Nu știu dacă a scuzat mijloacele. Se doreau rezultate din care să se arate că România luptă foarte puternic cu acest flagel numit corupție, care nicăieri în lume nu a fost oprit”.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL