Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Cîțu îl provoacă pe Ciolacu: Expuneți-le oficialilor europeni planurile economice ale PSD sau renunțați la imunitate, să vedem cine minte

Monday, 19 October 2020, 16:08 Sursă: realitatea.net, facebook

"Ceea ce propune PSD prin acest program de guvernare reprezintă o crimă cu premeditare asupra stabilității economice. (...) PSD știe foarte bine care sunt elementele care vor duce, imediat, la o reducere a ratingului de țară și, implicit, la creșterea sărăciei, dobânzi mai mari, inflație, somaj, etc. Știe foarte bine toate acestea pentru că anul trecut -și am corespondența dintre PSD și agențiile de rating- răspundea, punct cu punct, la fiecare îngrijorare a agențiilor, care sunt cam aceleași și acum," a afirmat Florin Cîțu, luni, într-o declarație de presă săptămânală.

Liberalul mai spune că PSD, în perioada în care era la guvernare, le promitea oficialilor străini și agențiilor de rating că va reduce o serie de cheltuieli, pentru a compensa proiectele de legi care majorau cheltuielile neproductive și pe cele sociale. 

În acest context, Cîțu i-a lansat o dublă provocare lui Marcel Ciolacu.

"Domnule Ciolacu, STOP! Este momentul să vă opriți! (...) Nu mai este momentul să ne jucăm. Este momentul să facem diferența între oamenii politici și oamenii de stat. Urmează discuții foarte dure cu agențiile de rating și cu Comisia Europeană, așa că am luat o decizie care poate să fie surprinzătoare, dar pe care sper să o ascultați cu atenție și să-i dați curs: Vă invit să participați, alături de mine, la aceste discuții cu Comisia Europeană, cu comisarul pentru buget, cu comisarul pentru finanțe, cu agențiile de rating. Acolo vă veți prezenta planurile dumnevostră (...) și veți afla, la prima mână ce implicații au pentru ratingul de țară. Veți afla, la prima mână, că planurile dvs duc la reducerea ratingului și la pierderea de fonduri europene. Ca să fie totul corect, vom înregistra aceste discuții, iar românii vor alege în consecință.

Dacă nu veți da curs acestei invitații (..) vin cu altă propunere: vă solicit imperios un alt exercițiu democratic – eu, senatorul Florin Cîțu, dumnevoastră, deputatul Marcel Ciolacu, renunțăm la imunitatea pentru declarațiile politicie publice refertoare la stabilitatea economică. Astfel, va răspunde PENAL cel care minte!

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL