VIDEO. Arafat, decizie în cazul bărbatului mort pentru că nu i s-a făcut corect resuscitarea

Tuesday, 07 November 2017, 14:32 Sursă: REALITATEA.NET

Raportul în cazul bărbatului care a decedat sâmbătă în zona Bucur-Obor ar putea fi trimis Parchetului până la finalul acestei săptămâni, a declarat marți secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Adaugă părerea ta

El a afirmat că în urma controalelor efectuate au fost date amenzi firmei private de ambulanță care a intervenit și i s-a sistat activitatea.

"Echipa noastră care a fost ieri (n.r. — luni) la Ambulanța AmbuHelp a emis o nouă amendă de 15.000 lei. Au fost și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, care am înțeles că au emis la rândul lor o amendă de 5.000 de lei și bineînțeles sistarea activității. Raportul este în curs de finalizare și urmează să fie trimis la Parchet pentru analiză. Eu cred că până la finalul săptămânii va fi trimis", a declarat pentru AGERPRES Raed Arafat.

Departamentul pentru Situații de Urgență s-a autosesizat și face verificări în legătură cu toate aspectele ce țin de modul în care s-a desfășurat intervenția în cazul persoanei care a murit sâmbăta trecută în zona Bucur-Obor.

Sâmbăta trecută pe rețelele de socializare au apărut imagini în care este prezentată acțiunea de resuscitare a unei persoane inconștiente, aflate într-un spațiu comercial din zona Obor. Echipajul de intervenție nu avea în componență medic, ci doar o asistentă medicală și un ambulanțier.