Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Victorie în instanţă: Ratele în franci, la cursul de la contractarea creditului

Tuesday, 19 May 2015, 19:12 Sursă: Mediafax

Procesul a fost intentat Piraes Bank de către Claudia şi Gheorghe Valentin Mareş Medar.

Instanţa a decis, luni, "îngheţarea cursului de schimb valutar CHF - leu şi efectuarea plăţilor în temeiul contractului de credit la valoarea de la data încheierii contractului".

Judecătorii au dispus calcularea şi plata ratelor de rambursare a creditului la valoarea în lei a francului elveţian de la data încheierii contractului pe întreaga perioadă de valabilitate a acestuia.

Mai mult, banca va trebui să restituie reclamanţilor sumele plătite în plus.

În primă instanţă, în 13 noiembrie 2014, Judecătoria Târgu-Jiu a constatat că sunt abuzive anumite clauze din contractul de credit, referitoare la comisionul de acordare în cuantum de 1.332 CHF, la comisionul de restructurare/reeşalonare în valoare de 150 euro şi la comisionul de restructurare/reeşalonare în valoare de 250 euro.

"În consecinţă, constată nule aceste clauze. Obligă pârâta (Piraes Bank - n.red.) la restituirea către reclamanţi a următoarelor sume: 1.332 CHF, 150 euro, 250 euro, cu dobânda legală aferentă debitului datorat", au decis magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu.

Aceste măsuri, luate în primă instanţă, au fost menţinute şi de Tribunalul Gorj, la care s-au adăugat şi dispoziţiile ca achitarea ratelor pentru acoperirea creditului în franci elveţieni să se facă la cursul de schimb de la data contractării creditului.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL