Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Victor Ciorbea s-a întâlnit cu trei condamnați pentru corupție. Motivul? Incredibil...

Thursday, 14 February 2019, 20:44 Sursă: REALITATEA.NET

Aceștia au solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu modul de alcătuire a completurilor de judecători, nu doar la Curtea Supremă, ci și la nivelul celorlalte instanţe, civile și penale. 

”Petiţionarii, care au depus şi memorii la sediul instituţiei, au solicitat Avocatului Poporului sesizarea CCR în legătură cu constituţionalitatea constituirii completurilor de judecată, atât la nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cât şi la nivelul celorlalte instanţe judecătoreşti, civile sau penale. Argumentele solicitanţilor au fost invocate din perspectiva considerentelor reţinute de către Curtea Constituţională a României în Decizia 685/2018. Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea a solicitat petenţilor să depună precizări scrise cu privire la cele relatate şi a declarat că reprezentanţii instituţiei pe care o conduce vor analiza petiţiile înaintate de cei prezenţi, cât şi alte memorii adresate pe aceeaşi temă, şi se va lua o decizie care va fi comunicată”, se arată în comunicat.

Totul în contextul în care Guvernul Dăncilă pregătește o Ordonanță de Urgență care le va permite condamnaților definitiv să poată contesta sentințele date în perioada 2014-2018 de completurile de 5 judecători ale Curții Supreme.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL