Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veşti devastatoare de la Bruxelles! Se taie zeci de miliarde de euro. România, câștigătoare

Tuesday, 29 May 2018, 20:33 Sursă: REALITATEA.NET

Între ţările vizate de aceste reduceri se află Polonia şi Ungaira, două dintre statele cu cel mai radical discurs oficial antieuropean.

De exemplu, Poloniei ar urma să-i fie reduse repartiţiile din fondul de coeziune cu 19,5 miliarde de euro, ceea ce reprezină un minus de 23%. faţă de bugetul aflat în execuţie (2012-2020). Pentru Ungaria, Cehia, Estonia şi Lituania situaţia ar putea fi mai dramatică, pentru că propunerea de reducere este de 24%, valoarea maximă permisă la nivel de Uniune Europeană

România are alocate, în proiectul de buget european 2021-2027, fonduri în valoare de 27 de miliarde euro de la politica de coeziune, conform propunerilor publicate marţi de Comisia Europeană, adică cu 2 miliarde în plus față de precedentul exercițiu bugetar.

În schimb, ţările din sudul Europei care au trecut prin crize financiare vor beneficia de o îngheţare sau chiar de o creştere a repartiţiei. Alocarea către Spania ar urma să crească cu 5%, Grecia beneficiază de un plus de 8%, iar Italia de 6.4%. 

Problema ridicată de oficialii din ţările vizate de reducerile masive este că sunt nedreptăţiţi, pentru că nu se respectă procentul de 10&, cât s-a stabilit să fie reducerea media a fondurilor destinare politic8ilor de coeziune, în valoare de 330 de miliarde de euro, de-a lungul întregului exerciţiu bugetar, Capitolul reprezintă şi unul dintre cele mai disputate ale viitorului buget pentru Uniunea Europeană.
Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL